Mi is ez?

Egy kisfiú virtuális naplója.

Felnőtteknek...

Friss topikok

  • a_kisfiú: Sajnos ezt a nagy nyárfát azóta kivágták. (2011.08.15. 19:22) nyári hóban kólatündér
  • mohamese: Nagyon aranyosak a bejegyzések, kár, hogy abbahagytad az írást. :( Még még, várjuk a folytatást! :) (2011.08.15. 11:33) szorzótábla

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Linkblog

2014.11.12. 01:18 a_kisfiú

jól megy

Címkék: szobor kövér szerzetes Buddha Pu-taj

Kérdezem anyukámtól, miért ábrázolják Buddhát olyan kövérnek. Azt mondja, az nem Buddha, hanem Pu-taj, és csak az európai emberek tévedése, hogy a kövér szobrok Buddhák lennének. Kérdezem, ki Pu-taj? Anyukám azt feleli, egy kolduló szerzetes. Erre én: ilyen jól megy neki?

Szólj hozzá!

2014.11.12. 01:17 a_kisfiú

dojogég

Címkék: zivatar égdörgés

Amikor kicsi voltam, és zivatar volt, úgy mondtam, hogy dörög az ég, hogy dojogég. Aztán megszületett az öcsém. Amikor még nagyon kicsik voltunk, egy zivatar alkalmával azt mondtam neki: ne félj Ocike, ez csak a dojogég.

Szólj hozzá!

2014.04.10. 00:08 a_kisfiú

emlékezés

Címkék: beszéd pelenka emlékezni öcsike bekakilni

Öcsike ma azt mondta, hogy ő nem emlékszik semmire ötéves kora előttről. Anyukám kérdezgetni kezdte, emlékszik-e arra, hogy például babakocsiban ül, vagy pelenkás volt. Öcsike azt mondta, hogy dereng valami, milyen a babakocsiban ülni, és emlékszik rá, milyen bekakilni. Hogy eleinte jó meleg, aztán zavarni kezdi, hogy lötyög a gatyájában valami, és szólni akar, hogy bekakilt, de csak toporogni tud. Aztán rájöttünk, hogy kisgyerekként, amikor még az ember nem tud beszélni, és mondani akar valamit, az olyan érzés, mintha álmunkban ordítani akarnánk, de nem tudnánk. Anyukámnak nagyon tetszett ez a hasonlat, teljesen lenyűgözte.

Szólj hozzá!

2013.08.12. 18:01 a_kisfiú

sárkánymaci

Két és fél éves korom előtt nem kaptam csipszet, mert anyukám vigyázott a gyomromra. Aztán valakitől kaptam egy zacskó Pombert. Utána még vettek egyszer. Aztán két és fél éves koromban nyaraláson anyukám vett nekem egy zacskó Master Crokot. Kivettem egyet, megnézegettem és ezt mondtam: jé, sárkánymaci...

Szólj hozzá!

2012.10.04. 20:12 a_kisfiú

tehén

Címkék: cowboy elefántember

Elgondolkodtunk Öcsikével, hogy a cowboy szó tulajdonképpen tehénfiút jelent. Aztán azt mondtam, hogy ha Elefántember is volt, akkor lehet tehénfiú is.

Szólj hozzá!

2012.10.03. 21:59 a_kisfiú

maci

Címkék: maci pisztoly

Reggel, amikor elindulunk az iskolába, Öcsike elbúcsúzik a kedvenc kis macijától. Megpuszilja, az ágyára teszi. Az ágya mellett az asztalán van egy új műanyag pisztoly, amit születésnapjára kapott a nyáron. Azt mondja a macijának: jó legyél, a pisztolyhoz ne nyúlj, majd jön apu.

Szólj hozzá!

2012.09.26. 16:25 a_kisfiú

szájfény

Címkék: rúzs szájfény megenni

Még óvodás korunkban anyukám egyszer vett egy szájfényt. Nagyon szép színe volt, csillogott, finom málnás íze és illata volt. Mi többször megkóstoltuk titokban, mert ízlett. Nem tudta használni, mert rossz volt az állaga. Pár perc alatt szétfolyt a száján. Többször próbálkozott vele, végül félretette. Akkor megkérdeztem anyukámtól, nem lehetne-e, hogy Öcsikével megegyük a szájfényt? Azt mondta, hogy nem.

Szólj hozzá!

2012.09.12. 14:45 a_kisfiú

ufók

Címkék: ég ufók

Néztük a csillagos eget és figyeltem, látok-e meteort vagy ufót. Arra gondoltam, lehet, hogy fölöttünk röpködnek az ufók, csak ugyanazért nem vesszük észre őket, amiért az indiánok sem vették észre Kolumbusz hajóit, mert sosem láttak még olyat.

Szólj hozzá!

2012.08.17. 20:53 a_kisfiú

kacsa

Címkék: buta liba

Egyszer régebben azt mondtam Öcsikének, hogy ő egy buta liba. Anyukám erre azt mondta, hogy ezt a kifejezést csak nőkre használják. Ezután ezt mondtam: Öcsi, te egy buta kacsa vagy.

Szólj hozzá!

2012.03.26. 22:05 a_kisfiú

bokor

Címkék: részeg pisilés

Egyik szombat este, későn elmentünk gyalog a Teszkóba. Langyos idő volt, jól esett sétálni. Egyszer csak a parkoló felől jött egy autó, megállt, majd kiszállt belőle két részeg fickó, és a kocsiút és a járda közti térdigérő bokrokba akartak pisilni. De a józanabbik észre vett minket, és azt mondta a részegebbiknek, hogy ne oda pisiljenek, mert gyerekek is vannak. Anyukám meg azt mondta neki, hogy fáradjanak a tuják közé, köszönöm. Aztán ahogy elhaladtunk mellettük, Öcsike kuncogva megkérdezte anyukánkat, hogy legközelebb ha ilyen történik, mondhatna-e ő is valami hasonlót a pisilőknek.

Szólj hozzá!

2012.01.27. 18:34 a_kisfiú

gravitáció

Címkék: gyerek gravitáció protekció

Megkérdeztem anyukámat, nem lehetne-e kisebbre állítani a gravitációt, hogy nagyokat tudjak ugrani, és ne legyenek a tárgyak ilyen nehezek. Erre azt felelte, hogy egyszer egy kisfiú miatt már gyengébbre állították. Elképedtem ezen és azt kérdeztem: hol dolgozott annak a gyereknek az apja, hogy megengedték neki? Végül kiderült, hogy nem lehet a gravitációt erősebbre állítani, anyukám csak azt akarta érzékeltetni, hogy a mostani lehetne kisebb egy régihez képest, és akkor a mostanival elégedett lennék.

Szólj hozzá!

2012.01.25. 18:30 a_kisfiú

gyerek

Címkék: gyerek

Megkérdeztem anyukámat, milyen érzés az, hogy van gyereke, mert szerintem furcsa lehet. Azt mondta, hogy jó érzés, felemelő, hogy az embernek van saját kicsi, aranyos emberkéje. Erre én ezt mondtam: ...aki veled él és uralkodik.

Szólj hozzá!

2012.01.24. 18:55 a_kisfiú

gatya

Címkék: gatya szatír boxer alsónadrág csúfol tornaöltöző

Öcsike osztálytársai az utóbbi időben csúfolni szokták őt, meg a barátját, Pistit a tornaöltözőben, hogy hagyományos gatyát hordanak és nem boxert. Öcsike ma azzal jött haza, hogy szólt emiatt a tanítónéninek, aki először nagyot nevetett a dolgon, de azt mondta, hogy a csütörtöki szülőértekezleten szó lesz erről, és büntetni fogja a csúfolókat. Öcsém így méltatlankodott: "Az számít, aki a gatyában van, hogy milyen ember!"

Szólj hozzá!

2011.10.11. 22:50 a_kisfiú

virsli

Címkék: virsli

Ma virslit ettünk. Utána anyukám azt mondta, hogy többet nem eszik virslit, meg egyéb gyanús felvágottat se, mert ezekbe az elkóborolt alchejmerkóros Pistabácsitól a ventillátorba zuhant téeszmacskáig mindent beletesznek.

Szólj hozzá!

2011.09.03. 20:51 a_kisfiú

bögre

Címkék: bögre milka

A teszkóban ma ha elegendő Milka csokit vettünk, kaptunk egy milkás bögrét. Amikor este otthon megláttam, hogy anyukám szemfestékjei és hasonló cuccai vannak benne, megkérdeztem: hát mit vétett az a szegény bögre, hogy ezt művelted vele?

Szólj hozzá!

2011.08.25. 18:23 a_kisfiú

szadista strand

Címkék: nudista szadista

Egyszer megkérdeztem anyukámat, hogy volt az a régi történet amikor egy ismerős gyerek meglátta a tanárát a szadista strandon. Anyukám azt mondta, hogy csak hírből ismeri azt aki meglátta a tanárnőjét, nem tudja a részleteket, és egyébként az nem szadista strand, hanem nudista.

Szólj hozzá!

2011.08.15. 21:29 a_kisfiú

élien

Címkék: alien szendvics

Szendvics végső csücske...

Szólj hozzá!

2011.08.15. 18:58 a_kisfiú

teve

Címkék: teve énekel

Vándorcirkuszosok jöttek és a füvesen verték föl a sátrat. Volt egy tevéjük is. Odamentünk megnézni az állatokat mindennap. Egyszer már esteledett, félig sötét volt, amikor a teve hangot adott. Mélyen kezdte és fölcsúszott. Anyukám azt mondta, hogy ez felhangsorglisszandó. Ő is csinálta, hogy a tevének legyen kedve még énekelni. És a teve énekelt is. Anyukám percekig énekeltette a tevét. Aztán a tevének ettől olyan jó kedve lett, hogy elkezdett táncolni, seggberugdosni a törpepónikat és kergetni őket. Úgy táncolt, hogy azt hittük, menten kiugrik a kerítésen, jól megijedtünk és gyorsan elpödörtünk haza.

Szólj hozzá!

2011.08.15. 18:45 a_kisfiú

erkély

Címkék: erkély házirend

Készítettem egy házirendet az erkélyre vonatkozólag. Leírtam egy lapra és blútekkel kinyomtam a falra. Anyukám napokig nem olvasta el, aztán mondta, hogy mekkorákat röhögött rajta miket írtam. "Az erkélyen kihajolni szigorúan tilos és életveszélyes! Szemetelni, cigizni, beszólni járókelőknek szigorúan tilos! Dobálni szigorúan tilos! Rongálni, törni-zúzni is szigorúan tilos! Igyekezz figyelni az erkély higgéniájára, ne baszogasd az állatokat és a járókelőket! Az állatokat csak magokkal, morzsával és vízzel lehet etetni-itatni! Szabálysértés esetén akár 170 ft bírság is kiszabható! Ha valami problémája van az erkéllyel, keressen fel írásban és hagyjon levelet aláírással!"

Szólj hozzá!

2011.08.15. 18:43 a_kisfiú

galamb

Címkék: galamb roló erkélyajtó

Valahogy leszakadt az erkélyajtó rolója amikor egy este leengedtem. Többet nem lehetett az erkélyre kimenni. Van az erkélyen egy kidobott polcosszekrény és a polcon egy kidobott lavór. Amíg nem tudtunk kimenni az erkélyre, egy galamb odaszokott a lavórba és furcsán énekelt. Mindennap jött. Azt hittem, fészket rak, de nem sietett vele. Aztán a nevelőapámmal kibújtunk a roló alatt és hosszas rángatás után kiszedtük a sínből.

Szólj hozzá!

2011.02.09. 10:56 a_kisfiú

szorzótábla

Címkék: matek szorzótábla

Egyik reggel még az ágyamban feküdtem, amikor anyukám már a konyhában volt, és Öcsike kiment hozzá. Az ölébe ült és aranyoskodott. Anyukám arról gügyögött neki, hogy milyen jó, hogy javított matekból, és megkérdezte tőle, hogy elkezdték-e már a szorzótáblát. Öcsike erre azt mondta, hogy kétszer kettő az kettő. Anyukám erre nevetett és azt kérdezte tőle, hogy ha egyszer egy az egy, akkor kétszer kettő kettő? Az négy, Öcsike. És háromszor három?  Az hat - mondta Öcsike, mire anyukám megint jót nevetett és már megint azt mondta, hogy Öcsike olyan aranyos, hogy ha hülyeséget beszél, az is milyen jól áll neki.

2 komment

2011.01.13. 10:28 a_kisfiú

idézet

Címkék: biblia baba

Amikor kicsi voltam, velem bárhová el lehetett menni, mert nem ordibáltam, nem hisztiztem, hanem nézelődtem, és amikor anyukám tudta, hogy lassan megéhezek, adta a cumisüveget. Az öcsém is elég tűrhető volt kicsinek, de egyszer nyűgösködni kezdett valahol. Amikor páran elkezdtek kitartóan bámulni minket, anyukám azt mondta hangosan: "Ez az én szerelmetes fiam, őt hallgassátok." Erre észrevették magukat az emberek és nem bámultak tovább.

Szólj hozzá!

2010.06.04. 20:10 a_kisfiú

akcióban

Címkék: akció lövöldözés kaszkadőrség

Szólj hozzá!

2010.06.04. 20:07 a_kisfiú

nyári hóban kólatündér

Címkék: nyárfavirág

1 komment

2010.06.04. 19:54 a_kisfiú

púpos cowboy vagyok én

Címkék: cowboy

Szólj hozzá!